Kunstiteosed
“Muru tsentrifuug” on pöörlev lapike maad. Rohu alla maetud viie meetrise läbimõõduga platvorm keerutab mullaketast. Tsentrifugaaljõu tõttu kasvab pöörlev muru väljapoole ja loob eristuva mustri. See on ühteaegu kineetiline maastikukunsti objekt, astrobotaaniline masin ja muru karusell.

Julijonas Urbonas on kunstnik, disainer, uurija, insener, Leedu Kosmoseagentuuri asutaja ja kaasprofessor Vilniuse Kunstiakadeemias. Endine Vilniuse Kunstiakadeemia prorektor. Endine Klaipeda lõbustuspargi direktor. 
Ta on juba pea kümnendi töötanud kriitilise disaini, lõbustusparkide ehitamise, performatiivse arhitektuuri, koreograafia, kineetilise kunsti ja sci-fi vahel, et arendada erinevaid kriitilisi tööriistu gravitatsiooni taltsutamiseks: tapvatest Ameerika mägedest kuni tehisliku asteroidini, mis on tehtud täielikult inimkehadest. Nendes projektides võttis ta kasutusele termini gravitatsiooniesteetika, kunstilise lähenemise, mis kasutab gravitatsiooniga manipuleerimist, et luua kogemusi, mis suruvad keha ja kujutlusvõime äärmustesse.

Julijonas Urbonas koduleht
Julijonas Urbonas Instagram

  .Resize "200x"
Kaunas_cover.jpg
Foto Karlas Ramusis, Dovaldė Butėnaitė