Kunstiteosed

Eesti rabamaastik pakub avastamiseks mõistatuslikku ala – see on territoorium, kus kaugseire andmed ja kohalikud olud ei pruugi kattuda. Läheneme jõele, jõe kaldale ja rabale nii pseudoteadlaste kui kunstnikena, et kombata piire ja servasid ning otsida kahe ökosüsteemi vahelisi siirdealasid – ökotoone. Ujuv vaatlusjaam paikneb sellisel piirialal, kus elupaigad segunevad ning vee ja kaldajoone vaheline ääremaa tähistab ümberkujunemist, mida on raske tabada, kuna see on pidevas muutumises.

Vaatlusjaam arvestab ümbritseva keskkonna haprusega ja tõdeb, et turba taastamine rabades on Eesti kliimamuutustega kohanemise arengukavas võtmeküsimusega. Jaam kasutab muutuva ökotooni dokumenteerimiseks teaduslikke vaatlusvahendeid ja -metoodikaid, nagu Secchi ketas, tsüanomeeter ja Forel Ule skaala.

Claudia O’Steen ja Aly Ogasian on USAst pärit kunstnikud, kes loovad erinevaid meediume kasutavaid uurimuspõhiseid installatsioone. Nad kasutavad oma loomingus skulptuuri, digitaalset meediat, joonistamist, kirjutamist ja fotograafiat ning nende tööpraktikat iseloomustab paindlik ja ideepõhine lähenemine. Nad on olnud residentuurides Rabbit Islandil, Wassaic Projectis, Haystackis, Montalvo kunstikeskuses, The Arctic Circle’is ja NCCA Peterburis, Venemaal ning nad on osalenud näitustel nii riiklikul kui ka rahvusvahelisel tasandil sellistes kohtades nagu Venemaa Riiklik Arktika Muuseum, Apexart, Flux Factory ja Ohio osariigi ülikool.

Claudia O’Steen Instagramis
Aly Ogasian Instagramis

  .Resize "200x"
_KF23750a_by_EppKubu_cover.jpg
Fotod Epp Kubu