Kunstiteosed

“Päikese olevused” on kunstnike Andreas Zißleri, Fabian Lanzmaieri ja Klemens Kohlweisi heliinstallatsioon, kus instrumendiks saab kogu ümbritsev keskkond. Teose helid tekivad valgustundlike vooluringide abil, mis loovad koos päikese liikumisega erineva iseloomu ja intensiivsusega helisid. Võimenduseks on kasutatud kolme paraboolset helipeeglit.

Kõlarid koondavad heli kitsaks kiireks, mida ümbritseva maastiku topoloogia oma metsade, küngaste, põõsaste ning lohkudega tagasi peegeldab, neelab ja ümber suunab. Liikuvad varjud, ilmaolud, päikese asend ja aastaaegade vaheldumine saavad osalisteks pikaajalises generatiivses kompositsioonis. Külastajaid kutsutakse heinamaal vabalt ringi liikuma ja suhtlema päikese heliolevustega.

Teose loomist toetasid:
Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024, Eesti Kultuurkapital, Austria Suursaatkond Tallinnas

Andreas Zißler, Fabian Lanzmaier ja Klemens Kohlweis on interdistsiplinaarsed Viini kunstnikud. Kolmikut ühendab eksperimentaalne lähenemine ja nende looming asub arhitektuuri, skulptuuri, heli ja meediakunsti piiril võttes kohaspetsiifilise installatsiooni ja performance‘i vorme.

Andreas Zißleri koduleht
Fabian Lanzmaieri koduleht
Klemens Kohlweisi Instagram

  .Resize "200x"
kolmik_1.63.1.jpg
Fotod: Epp Kubu