Kunstiteosed

Kuidas muudab meie igapäevane tegevus maastikku? Studio Watershore kutsub külastajaid metsa alt erinevaid looduslikke objekte üles korjama, neid konveierilindile asetama ja selle abil rohumaale transportima. Metsa jõuliselt läbi lõikav 54-meetrine konveierilint kiirendab iga tegevust, mida me enda ümbrust vormides teeme olles seeläbi industrialiseerumise sümboliks.

Installatsioon viitab distantsidele pikkades tarbimisahelates, mille tõttu ei hooma me enam oma igapäevaste otsuste mõju kaugetele maastikele. Väike tegu ühes maailma otsas võib kaasa tuua suuri muudatusi teises.

Erinevalt industriaalsetelt kasutusel olevatest täiuslikult toimivatest masinatest, ilmutab siinne objekt elusolenditele omaseid tunnusjooni – masin võib väsida, muuta oma tempot ja ka haigestuda.

Tähelepanu: vihmase ilmaga teos ei tööta!

Teose loomist toetasid:
Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024, Eesti Kultuurkapital

Studio Watershore on Taiwani päritolu valdkonnaüleselt tegutsevate kunstnike Yu-Ching Chiang ja Ying-Ting Sheni duo, kes tegutseb hetkel Rotterdamis. Nende looming uurib masina, inimese ja keskkonna põimumisi, reageerides sotsiaalsetele teemadele ja suhestudes keskkonnaprobleemidega seotud küsimustega.

Studio Watershore koduleht Studio Watershore Instagram

  .Resize "200x"
Untitled_by_EppKubu_cover.jpg
Fotod Epp Kubu