Kunstiteosed

Maajaam otsis “Metsik ruum” nimelise avatud konkursiga arhitektuurset lahendust vabaõhunäituse infopunkti ja puhkeala jaoks. Konkursi võidutööks osutus noorte arhitektide Johan Kirsimäe ja Markus Varki idee “Maamunad”.

“Maamunad” ammutab inspiratsiooni Maajaama ümber lokkavast Lõuna-Eesti loodusest ja vabaõhunäituse metsikust temaatikast. Kontseptsiooniline algtuum keskendub looduse rikkusele, eriti seenemaailma mitmekesisusele. Rikkalik floora ja fauna pakuvad “Maamunad” projektile kujundilist inspiratsiooni – see väljendub puhkeala ja mitmeotstarbelise paviljoni kujunduses, mis jäljendab oma vormiga muruseeni ja loob visuaalse silla looduse ja arhitektuuri vahel.

“Metsik ruum” projekt on osa Loov Euroopa koostööprojektist “SPACE: jätkusuutlik produktsioon kunstikogukondade jaoks Euroopas”. SPACE projekti partnerid on kultuuriühendus Ascendum (LV), loovagentuur Kemmler Kemmler (DE), kunstipark keset metsikut loodust Savvaļa (LV) ja kunstiresidentuuride korraldaja “Metsikud bitid” Maajaamas (EE).

Projekt on kaasrahastatud Euroopa Liidu poolt. Vaated ja arvamused väljendavad ainult autorite omi ja ei pruugi kajastada Euroopa Liidu ametlikke seisukohti.

Johan Kirsimäe ja Markus Varki on Tartust pärit noored vabakutselised arhitektid. Nad on koos õppinud Eesti Kunstiakadeemias arhitektuuri erialal ning pärast õpinguid koos praktiseerinud nii välismaal kui ka Eestis. Johani ja Markuse loomeprotsess ammutab inspiratsiooni isetegevuslikust mentaliteedist, mille uurimuslik-arhitektuurne vorm on pühendunud nii materjali taaskasutusele, kui ka kitsendustest vabale ruumiloomele.

opencall_cover.jpg
Foto: Jenna Velsvebel