Näitused
2024 "Metsikud bitid"

“Metsikud bitid” on vabaõhunäitus, mis toimub Otepää vallas, tehnoloogia- ja kunstitalu Maajaam ümbruses – nii talumaadel kui ka seda ümbritsevas looduses. Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi kuuluval näitusel on installatsioonid tehnoloogilise kunsti silmapaistvamatelt tegijatelt ja ka avastamist väärivatelt noortelt kunstnikelt.

Külastajad saavad teoseid avastada jalutuskäigul üle avarate heinamaade, uidates mööda hobusekopleid, lopsakat metsa ning salapärast sood. Näitusel võib muuseas saada osa tuuleraadiost ja metsaparfürmeeriast, kuulata üle karjamaa peegelduvaid kummastavaid helisid, transportida konveierilindiga käbisid metsast välja, elada kaasa võimatuna näiva ülesandega robotile või aerutada hoopis metsajärve keskele ja uurida teadlase kombel selle elurikkust.

“Metsikud bitid” annab hea võimaluse paariks tunniks Lõuna-Eesti kuppelmaastike vahele ära kaduda ning mõtiskleda selle üle, kuidas loodus, inimene ja tema loodud tehnoloogiad üksteist mõjutavad.

Näitus on avatud mai lõpust septembri alguseni ja on sobilik kogu perega avastamiseks.

Avamisajad:
25. mai - 31. august K-P 12:00-19:00
1. september - 15. september L-P 12:00-19:00
Piletid müügil Piletilevis

Osalevad kunstnikud: Agnes Meyer-Brandis (Saksamaa), Marco Barotti (Itaalia), Julijonas Urbonas (Leedu), Uģis Albiņš (Läti), Anna Tamm ja Vinzenz Leutenegger (Eesti/Šveits), Varvara & Mar (Eesti/Hispaania), Jeanne Harignordoquy (Prantsusmaa), Janis Polar (Šveits), Greg Orrom Swan (Ühendkuningriik), Andreas Zißler, Fabian Lanzmaier ja Klemens Kohlweis (Austria), Mohar Kalra (USA), Claudia O’Steen ja Aly Ogasian (USA), heidundgriess (Saksamaa) ja Studio Watershore (Taiwan).

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 toetajad on A. Le Coq, Delfi Meedia, Topauto I Citroën ja Lux Express.

Toetajad: Eesti Kultuurkapital, Eesti Kultuuriministeerium, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Briti Nõukogu, Prantsuse Instituut, Saksamaa Liitvabariigi Suursaatkond Eestis, Austria Suursaatkond Eestis

Partnerid: Tartu 2024, Kaunas 2024, Savvaļa

20230617_Nima Sarabi_cover.jpg