Kunstiteosed

“Üles-alla“ installatsioon koosneb õhutorudest, mis imiteerivad kasepuid. Õhku täis puhutud tekstiilist torud tõusevad ja langevad korrapäraste ajavahemike järel ning muudavad oma vormi. Võltspuud ja nende silmnähtavalt ebaloomulik liikumine juhivad tähelepanu inimkonna sekkumisele looduse loomulikesse tsüklitesse.

Paljudes Euroopa riikides raiutakse süsteemselt vanu elurikkaid metsi maha ning asendatakse need inimese istutatud monokultuursete looduskeskkondadega. See on tsükkel, mis kordub eri paikades ikka ja jälle.

Installatsioon seab selle tsükli kahtluse alla ja kutsub üles kaasa mõtlema, kas ja kellele on inimese poolt manipuleeritud mets atraktiivne elupaik. Kas säästev metsandus on üldse võimalik ja kui on, siis kuidas see võiks tulevikus välja näha?

Tähelepanu: tuulise ilmaga teos ei tööta!

Teose loomist toetasid:
Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024, Eesti Kultuurkapital, Saksa Liitvabariigi Suursaatkond

heidundgriess on alates 2011. aastast interdistsiplinaarse kunsti ja installatsiooniga töötanud duo. Alexandra Grieß on õppinud visuaalset kommunikatsiooni ja fotograafiat, Jorel Heid töötab puusepa ja disainerina. Eri taustad võimaldavad neil oma loomingus kombineerida eri teadmisi. 284m

heidundgriess koduleht
heidundgriess Instagram

  .Resize "200x"
MetsikudBitid_by_Fotomorgaana-3106_cover.jpg
Fotod: Fotomorgaana