Liitu näituse tiimiga

Tule Maajaama “Metsikute bittide” näitusele vabatahtlikuks või praktikandiks, et näha näituse korraldamise protsessi seestpoolt ning aidata kaasa selle toimumisele. Ootame abikäsi kahes etapis – kevadised näituse ettevalmistustööd ning suvine periood, mil näitus on publikule avatud. Ettevalmistustööd toimuvad märtsist maini ning näitus on avatud 25. maist kuni 15. septembrini 2024.

Ootame panustama kõiki, kes tahavad saada rahvusvahelise kunstiprojekti kogemust, armastavad töötada kätega, teha koostööd erinevate kunstnikega või naudivad suhtlemist publikuga. Kaasa on võimalik lüüa vabatahtliku või praktikandina.

Eelistame abilisi, kes saaksid kohapeal olla vähemalt 2 nädalat (ei pea olema järjestikused nädalad). Installiperioodil ootame vabatahtlikke liituma ka paariks päevaks, näituseperioodil kutsume vabatahtlikke vähemalt nädalaks. Kui tahaksid appi tulla vaid päevaks või kaheks, siis hoia silma peal meie sotsiaalmeedial, kus kuulutame jooksvalt välja talgupäevi. Kõik abilised läbivad Maajaama jõudes sissejuhatava koolituse.

Tulla saab ka oma grupiga – kutsu kokku sõbrad või kursusekaaslased, sest koos on ju lõbusam! Grupis saab olla kuni 4 inimest.

Abilised saavad Maajaama loovat keskkonda nautida, võtta osa residentuurikeskusele iseloomulikust ühiselust ja oma vabal ajal järves ujumas käia, saunatada ning isiklike projektidega tegeleda.

Kui tekib küsimusi, kirjuta volunteer@maajaam.ee.


“Metsikud bitid” ja Maajaam

“Metsikud bitid” on tehnoloogilise kunsti residentuuri- ja näituseprogramm, mis kulmineerub suurejoonelise vabaõhu näitusega 2024. aasta suvel Lõuna-Eesti kuppelmaastike vahel. “Metsikud bitid” toimub tehnoloogia- ja kunstitalus Maajaam, mis asub Otepää Looduspargi aladel. Kuppelmaastikule loodud väike kunstikeskus toimib kui traditsiooniline talu, kuid põllumajanduse asemel kultiveeritakse uut kunsti ja uusi tehnoloogiaid. “Metsikud bitid” on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist.

Elutingimused

Abilised elavad äsja valminud residentuurimajas, kus on neli magamistuba, köök, vannituba ja ühine puhkeruum. Ööbimine toimub kahestes tubades. Maajaamas on 2 stuudiot, mida võib isiklikuks loometööks kasutada ning ka suitsusaun. Köök on varustatud põhiliste toiduainetega, mida saab iseseisvalt söögitegemiseks tarvitada.

Transport

Maajaamale kõige lähem bussipeatus on Neeruti, kuhu väljub Tartust 2 korda päevas buss (kell 15:30 ja kell 16:30). Vaata sõiduplaane. Rohkem busse sõidab Tartu-Otepää liinil, kuhu saame teile autoga vastu tulla. Maajaamale kõige lähem rongipeatus on Paluperas, kuhu on samuti võimalik autoga vastu tulla. Vaata sõiduplaane.

Praktika vormistamine

Lepime individuaalselt kokku iga praktikandi töömahu, mis võib olla registreeritud kui erialane praktika või vabaaine. Huvilised võtavad ise oma õppeosakonnaga ühendust, et praktika või vabaaine õppesüsteemis vormistada. Praktika pikkus on kokkulepitav, kuid võiks olla vähemalt 2 nädalat.


  .Resize "800x"

💪 Tule muskliks!

Näituse installeerimise periood: 1. aprill - 26. mai 2024

Abiliste ülesanne on näituse ülespaneku perioodil kunstnike ja paigaldajatega koostööd teha ning neid teoste üles seadmisel aidata, lisaks teostele võtame ette ka viimased tööd metsas, matkarajad ja laudteed. Kõiki töid saame koos õppida, kuid peamised oskused haamri, naelte ja akutrellidega võiksid juba tulles olemas olla.

  .Resize "800x"

🧢 Tule näituse assistendiks!

Tegevuste periood: 25. mai - 15. september 2024
Minimaalne aeg: 1 nädal

Näitus avaneb 25. mail ning on avatud viis päeva nädalas, kolmapäevast pühapäevani kella 12:00 - 19.00. Nendel päevadel on näituse assistentide ülesandeks jälgida, et kõik teosed töötaksid plaanipäraselt ning vajadusel tehnikut abistada. Assistendid on ka näitusevalvurid, kes jälgivad ka publikut ning vastavad näitust puudutavatele küsimustele.


Avalduse vorm